Udovičić neće atmosferu pritiska

ŠANGAJ, 18. jula 2011. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je posle utakmice sa Kinom da je bilo teže pripremiti se za taj meč na Svetskom prvenstvu, nego odigrati ga.

"Imali smo dvostruki teži posao da se pripremimo za ovu utakmicu jer se, iz ne znam kog razloga, stvorio ambijent da je dovoljno samo da dodjemo na bazen. To je pritisak koji nam nije potreban, pritisak koji može da stvori atmosferu nervoze koju nećemo. Trudićemo se da u narednim mečevima to izbegnemo", rekao je Udovičić.

Trostruki strelac Andrija Prlainović bio je zadovoljan pristupom igri. "Posebno je bilo dobro kako smo ušli u utakmicu. Ako se tako postavimo i protiv Rumuna, neće biti problema. Ipak igramo ujutru u neuobičajenom terminu i na to moramo da se pripremimo. Rumuni su izgubili dobijeno i sigurno nas čeka težak posao", rekao je Prlainović.

Kapiten Vanja Udovičić rekao je da se tim još nije privikao na atmosferu. "Drago mi je da je rival bila Kina. Nismo se još navikli na atmosferu, tačnije nismo se aklimatizovali. Problem više može da bude termin susreta sa Rumunijom. Ne smemo da im dozvolimo u igri da mogu da pomisle na iznenadjenje. Tada su vrlo nezgodni", rekao je Udovičić.

Pogledajte još