DSS traži skupštinsku raspravu o Kosovu

BEOGRAD, 19. jula 2011. (Beta) - Poslanici Demokratske stranke Srbije zatražili su u utorak da se u Skupštini Srbije otvori rasprava o Kosovu i pregovorima s Prištinom kako bi se, kako su naveli, definisala nacionalna i državna politika prema Kosovu.

U delu sednice za postavljanje pitanja, poslanik DSS-a Željko Tomić rekao je da je "bruka i sramota" da parlament i gradjani ne znaju šta je do sada dogovoreno u razgovorima sa Prištinom.

Poslanik iz grupe manjina Bajram Omeragić pitao je ministra policije Ivicu Dačića dokle je stigla istraga o prošlonedeljnom napadu na službeni automobil poslanika Esada Džudževića, kada su isečene gume na kolima.

Liberalno demokratska partija, prema rečima poslanika te stranke Kenana Hajdarevića, pridružuje se osudi napada na vozilo Esada Džudževića.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević pitao je Ministarstvo za ekonomiju, Agenciju za privatizaciju i premijera o sudbini fabrike hartije i čipsare u Čačku s obzirom da su, naveo je, Ujednjeni regioni Srbije pre godinu dana najavili rešavanja problema, a sada niko radnike neće da primi.

Pogledajte još