Finale devete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu - Manifestacija "Izađi mi na teglu" još jednom okuplja najbolje ajvar-majstore u Beogradu

Finale devete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balakanu „Izađi mi na teglu“, održaće se u subotu, 8. oktobra sa početkom u 11 časova u blizini Ade Ciganlije gde će se još jednom okupiti najbolji ajvar-majstori iz svih krajeva Srbije!

Kako najavljuju organizatori, ispred objekta Mega Maxi Ada, okupiće se preko dvadeset takmičarskih ekipa, pobednika kvalifikacionog dela takmičenja, koji dolaze na finalni megdan varjačama kako bi odmerili snage sa ostalim učesnicima i još jednom „izašli na teglu“. Pobednik finalnog takmičenja poneće laskavu titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2022. godinu ali i epitet kralja ili kraljice ajvara devete sezone karavana „Izađi mi na teglu“.

Svi učesnici će tradicionalno predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način,  predstavljajući gastronomske specijalitete, rukotvorine i lokalne običaje. Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce očekuje muzički i zabavni program kao i svečano proglašenje pobednika. Na samom otvaranju velikog finala nastupiće KUD Dimitrije Tucović, a tokom celog dana posetioci će moći da uživaju i u interaktivnim igrama u kojima mogu učestvovati pojedinačno ili porodično.

Finalistima slede vredne nagrade kao i svake godine, a u pitanju je čuveni Smederevac, Neoplanta Capriolo bicikl „Široko“ koji dobijaju tri prvoplasirane ekipe, vrednosni Maxi vaučeri za treću nagradu kao i poklon paketi partnera karavana.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Više informacija na:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/
https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Live Production

Pogledajte još