Humanitarna modna revija

Pre nešto više od mesec dana, naša svetski priznata modna dizajnerka Dragana Ognjenović i njene bliske kolege i prijatelji krenuli su u "hod po oblacima" zajedno s herojem ove misije, Goranom Todorovićem, kome je nebo veći deo života predstavljao pravi oslonac u životu.

Noćni klub "Tube" ispunili su do poslednjeg mesta veliki donatori, partneri, prijatelji, jednom rečju, humani ljudi, koji su po ko zna koji put pokazali da imaju veliko srce. Među prvima akciji su se pridružile Tanja Tadić, supruga predsednika Srbije, i Vesna Milošević, supruga fudbalera Save Miloševića, ali i 20 velikih kompanija. Ovom prilikom Dragana Ognjenović predstavila je specijalnu reviju za proleće/leto 2008. godine, ostajući dosledna svojim omiljenim bojama - crnoj i šampanj. Poznato je da Dragana stvara umerene, zatvorene I ozbiljne modele, ali su sada, na iznenađenje prisutnih, manekenke šetale u izuzetno kratkim minićima, ali i jednodelnim kupaćim kostimima koji su više otkrivali nego pokrivali.

Kompletan prihod od ove večeri namenjen je za prvu u nizu važnih operacija Gorana Todorovića, odlikovanog pripadnika 63. padobranske brigade, istaknutog alpiniste i spasioca - osvajača planinskih vrhova Mon Blana i Elbrusa i četrdesetostrukog davaoca krvi. Operacija, koja Todorovića treba da vrati normalnom životu, biće obavljena u Moskvi.

Prilikom izvođenja redovnih padobranskih skokova, sa visine od 1.200 metara, Goranu je otkazao padobran. Pri udaru u zemlju, pri brzini od 120 kilometara na sat, polomio je pet pršljenova, grudnu kost i nalazio se u stanju kliničke smrti. Zbog pada, Goran je postao paraplegičar, a tokom prve godine lečenja, usled dejstva antibiotika i injekcija, sluh mu je oštećen za 70 odsto. Trenutno je na lečenju na VMA u Beogradu. Cilj akcije "Hodanje po oblacima" je da Goranu Todoroviću povrati zdravlje i životno dostojanstvo u najvećoj meri koju savremena medicina i ljudska solidarnost mogu da pruže. Za sva njegova dela, dostignuća, vrline i dobročinstvo to je i najvažnije što sada svi zajedno možemo da uradimo.

Održavanje humanitarne revije Dragane Ognjenović prva je od akcija "Hoda po oblacima". Gosti su mogli da pomognu i kupovinom majice po ceni od 500 dinara, a oni koji nisu uspeli da uđu u klub "Tube", mogu posetiti sajt www.hodanjepooblacima.com

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još