Radnici Plima M blokirali zgradu preduzeća

KRUŠEVAC, 20. jula 2011. (Beta) - Oko 50 radnika preduzeća za proizvodnju jestivog ulja "Plima M" blokiralo je u sredu Upravnu zgradu preduzeća, tražeći raskid kupoprodajnog ugovora, jer je u utorak istekao dodatni rok od mesec dana koji je Agencija za privatizaciju dala većinskom vlasniku za ispunjenje investicionih obaveza.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Neško Gajić, rekao je novinarima da većinski vlasnik do utorka nije dostavio traženu upotrebnu dozvolu za fabriku biodizela koja je navedena kao ispunjenje investicionih obaveza za četvrtu godinu privatizacije.

On je naglasio da će radnici ostati ispred Upravne zgrade u koju od srede ujutru nikom nije dozvoljen ulaz sve dok "Agencija za privatizaciju i država ne zaustave haos u kome se ta firma nalazi".

Zaposleni u "Plima M" su u štrajku od 27. aprila, jer, kako kaže Gajić, nisu primili zarade za poslednjih pet meseci, proizvodnja ne radi od oktrobra prošle godine, a u fabričkim magacinima nema obezbedjenih sirovina.

Pogledajte još