Lukić: Život vas demantuje

- Tekst novinara B. Markovića koji je objavio današnji "Blic" na 33. strani je sastavljen od laži, insinuacija i gluposti. Teško mi je da vidim drugi motiv ovakvog teksta, osim remećenja atmosfere među Zvezdašima pred skori start kvalifikacija u Evropi.

Svi u Crvenoj zvezdi od mene kao predsednika, preko članova uprave, trenera i igrača, rade zajedno i čine sve da se postignu ciljevi koji se od Zvezde očekuju. Naše pristalice treba da znaju da ovo nije prvi put da sportska redakcija "Blica" objavljuje laži i neistine o našem klubu. Osim rezultata sa utakmice, skoro da ne pamtim da su objavili tačnu i dobronamernu informaciju o Zvezdi.

Recimo, prilikom dolaska trenera Prosinečkog u naš klub u decembru, imali su najviše negativnih tekstova, a jedan od njihovih urednika je za hrvatske medije pričao gluposti o tome kako Robi nije dobrodošao u svojoj Zvezdi!? Sportski novinari "Blica" su u januaru vodili pravu medijsku hajku protiv Robija, predviđajući da na proleće neće moći da vodi tim zbog licence. Jedan od komentatora ovog lista je legendu Zvezde i našeg fudbala tada posprdno nazivao „skupljačem lopti“.

Ljudima koji uređuju "Blic" očigledno laž služi da podignu tiraž, a nije im važno što skoro svaki njihov tekst veoma brzo život demantuje. Toliko o sportskim novinarima "Blica", koji ovakvim ostrašćenim i neistinitim pisanjem brukaju i svoj list, i novinarsku profesiju. Pozivam pristalice našeg kluba da ne nasedaju na laži koje se namerno plasiraju, i da ostanu čvrsto uz svoj klub, našeg trenera i igrače.

Meni lično ništa drugo ne preostaje nego da tužim novinara Branka Markovića koji je napisao laži, i nadam se da te neistine nisu instruirane od strane nekih ljudi za koje je radio pre zaposlenja u "Blicu". Verujem da će naše pristalice kupujući novine ubuduće voditi računa da li pri tom finansiraju one koji lažu i vode kampanju protiv Zvezde, ili one novinare koji pošteno rade svoj posao.

Pogledajte još