Batine zbog poraza Škendije

U Ohridu su u sredu ujutru pretučene tri osobe iz Srbije, a prema informacijama makedonske policije razlog za napad na turiste iz Srbije je meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izmedju Škendije iz Tetova i Partizana iz Beograda.

Policija je saopštila da je šestorica Albanaca, žitelja Struge, u blizini ohridske diskoteke "Park" napala i pretukla četiri gosta koji su izašli iz tog noćnog kluba. Troje napadnutih su državljani Srbije, a četvrti je žitelj Skoplja.

Prema saopštenju makedonskog MUP-a, njima su nanete telesne povrede. Policija je privela napadače koji su izjavili da je razlog napada bio poraz tetovske Škendije od beogradskog Partizana u sinoćnom meču u Skoplju.

"Jedini incident koji se može povezati sa utakmicom je taj u Ohridu, kada su napadnuti srpski turisti. Na stadionu nije bilo problema, osim što je nekolicina navijača u pauzi izmedju dva poluvremena zapalila baklje. Ukoliko utvrdimo njihov identitet, biće pokrenut postupak protiv njih", rekao je portparol MUP Makedonije Ivo Kotevski.

(Beta)

Pogledajte još