Prosinečki: Zvezda iznad Vilotića i Adija

Prosinečki je pre treninga obavio razgovor sa bivšim kapitenom, moguće je pomilovanje, ali je sigurno da neće igrati 28. jula u Letoniji ili Belorusiji u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rekao sad da neće igrati dok sam ovde, ali klub je iznad svih nas. Neće sigurno igrati prvu utakmicu. Jer, ako hoćete da odem, onda će biti drugačije! Dakle, na početku će biti kako sam rekao, a posle toga ćemo da vidimo. Zvezda je, ponavljam, iznad svih, igrača, mene. Moraćemo da nađemo rešenje, mada na početku neću pogaziti moju reč. A, ko će igrati na štoperu, Mijailović, Ćosić ili neko treći, videćemo.

Šta je doneo razgovor sa Li Adijem?

Biće kažnjen, ali ne zato što je bio bolestan, jer je doneo dokumenta i verovatno je to bio slučaj. Već zbog ranijeg odlaska na odmor, kao u propusta tokom poslednjih šest meseci. Bilo je odlazi – ne odlazi, kašnjenja iz reprezentacije pet, deset, 15 dana… I on, kao i Vilotić, imaće svoj tretman.

Pitanje je kad će biti spreman?

Propustio je pripreme, nije odmah za igru. Da li bi ga neko stavio u tim posle pauze od skoro dva meseca? Dobio je šta treba da uradi, imaće posebne treninge, pa ćemo da vidimo za dalje

Hoćete li dovesti štopera, jer već je kasno za treće kolo kvalifikacija?

I pre Vilotića i Adija rekao sam da je Zvezdi potreban štoper. Zbog konkurencije. Jer, protiv Vojvodine se desilo da nemamo štopera u trenutku kad se povredio Vilotić. Mada, možemo i bez štopera, igraće Mijailović ako treba. Kad je mogla Barselona, možemo i mi.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još