STALNO SE PREISPITUJU: Koji znaci Zodijaka pate od manjka samopouzdanja?

Pozitivna motivacija je odličan način da se pripremite za važan dan ili momenat za koji vam treba mnogo samopouzdanja. Međutim, neki horoskopski znakovi dele karakteristike koje ih stalno vode u preispitivanja i manjak samopouzdanja.

Znaju da se ponašaju kao da su sami sebi najgori neprijatelji.

Rak

Rakovi previše razmišljaju o svojim postupcima u prošlosti. To ih uvodi u neodlučnost i smanjuje im samopouzdanje. Trebalo bi da budu ljubazniji prema sebi i da se ne upuštaju u negativan razgovor sa sobom.

Devica

Ako ste mislili da su Device samo kritične prema drugima, razmislite ponovo. Veoma su stroge prema sebi jer traže savršenstvo u svakom sopstvenom postupku.

Vaga

Vage će stati uz svoje prijatelje u svakoj situaciji, ali sebi ne iskazuju istu ljubaznost. Imaju tendenciju da očekuju previše od sebe, a onda se prekorevaju kada se osećaju razočarano što ne ispunjavaju visoke standarde koje su postavile.

Ovan

Iako ovaj horoskopski znak ponekad uglavnom izgleda samouvereno, ipak ih muče nesigurnosti. Često se pitaju da li su zaista dovoljno dobri za posao, porodicu, partnera... Njihova sklonost da sami sebe kritikuju može da im nanese mnogo štete i da ih učini sklonim anksioznosti.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još