Dinkić objavio imovinsku kartu

BEOGRAD, 20. mart 2008. (FoNet (old_image)) - Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić objavio je danas svoju imovinsku kartu i pozvao sve lidere stranaka, koje se kandiduju na izborima, da to isto urade do idućeg ponedeljka.

Dinkić je na konferenciji za novinare posebno pozvao lidere Srpske radikalne stranke, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Dragana Todorovića, da hitno objave svoje imovinske karte.

On je precizirao da ima dvosobni stan sa garažom na Novom Beogradu i automobil star osam godina i da on i supruga imaju nešto manje od 70.000 evra na računima. Dinkić je rekao da ni on, ni njegova supruga, nisu imali račune u bankama u inostranstvu, niti su bili vlasnici firmi ili banaka.

On je rekao da G17 plus u okviru koalicije za parlamentarne izbore insistira na tri stvari koje će omogućiti da se Srbija izbori sa kriminalom i korupcijom: promeni zakona o sprečavanju sukoba interesa, usvajanju zakona o zapleni imovine stečene korupcijom i kriminalom i jednakoj primeni zakona za sve.

Dinkić je rekao da je uveren u pobedu koalicije okupljene oko Boris Tadića i dodao da je postignut sporazum o formiranju vlade posle izbora.

Upitan o finkcionisanju sadašnje vlade, Dinkić je rekao da je atmosfera na sednicama vlade korektna, bez obzira na "varnice koje sevaju u javnosti" i, kao primer, naveo da ministar Velimir Ilić skoro nikada ne uzima reč na sednicima vlade.

Pogledajte još