NEMA ČEKANJA: Stručnjaci otkrivaju zašto je dobro imati seks na prvom sastanku

Mišljenja o seksu na prvom sastanku veoma su oprečna – dok neki u tome ne vide ništa loše ako obe strane to žele, drugi tvrde da se time daje do znanja drugoj strani da ne želite ništa više od fizičkog odnosa.

Međutim, zanimljivo novo istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 odraslih Britanaca otkrilo je sasvim neočekivanu stvar. Utvrđeno je da seks na prvom sastanku vodi do 52 odsto veće šanse za dugu vezu koja traje dve godine ili duže.

"Čekanje" do drugog sastanka daje oko 15 odsto šanse za dugu vezu, pokazalo je istraživanje, dok na trećem sastanku šanse padaju na 13 odsto.

Parovi koji čekaju mesec dana pre nego što imaju odnose imaju samo pet odsto šanse da ostanu u dugoj vezi, a već za dva meseca se šanse smanjuju na samo dva odsto. Prvi odnos posle tri meseca veze, međutim, blago povećava šanse za dugu vezu, na samo tri odsto.

Ako prođe četiri ili više meseci pre nego što se par odluči na prvi seks, onda su šanse za dugu vezu samo dva odsto, a ako istrajete čitavih godinu dana pre nego što postanete intimni u tom smislu, šanse će porasti na osam odsto.

Ovo neobično istraživanje pokazalo je da seks na prvom sastanku ne mora nužno da upropasti šanse za dugu vezu, kako mnogi misle.

Ali, bez obzira na to šta istraživanja pokazuju, jedino "ispravno" je da odnos sa partnerom imate onda kada to oboje poželite.

Izvor: Cafe.ba/Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još