SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU: Aleksandar Vučić objavio imena ministara

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predstavio je danas, na sednici Glavnog odbora stranke sastav nove vlade koju će voditi mandatarka Ana Brnabić.

- Mandatar za sastav nove vlade je na sednici Predsedništva pročitala imena. Ovde postoji još nekoliko nedoumica, a do večeras ili ujutro će biti završeno jer je pitanje razgovora sa tri osobe - objasnio je on.

Ana Brnabić biće nova premijerka, a ovo su ostali članovi vlade: Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova; Miloš Vučević, ministar odbrane; Siniša Mali, ministar finansija; Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine; Rade Basta, ministar privrede; Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine; Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture; Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike; Maja Popović, ministar pravde; Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu; Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog; Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova; Tanja Miščević, ministar za evropske integracije, Branko Ružić, ministar prosvete; Jelena Begović, ministar za nauku; Danica Grujičić, ministar zdravlja; Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja; Darija Kisić, ministar za brigu o porodici; Husein Memić, ministar za turizam; Zoran Gajić, ministar sporta; Maja Gojković, ministar kulture; Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

- Sve neprijatne razgovore i sa ljudima koji nisu u vladi morao sam ja da obavljam prethodnih dana, nemojte da preterujete sa diskusijama od pet sati - poručio je Vučić, javlja Tanjug.

Rekao je da je ostalo nepopunjeno ministarstvo telekomunikacija, ministarstvo za javna ulaganja i ministri bez portfelja.

Preneo je da su svi ljudi koji se nisu našli u novoj vladi najavili da će nastaviti da rade vredno unutar stranke.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još