Top 5 zdravih recepata

1. SALATA OD BARENIH TIKVICA
Mlade tikvice oljuštiti i očistiti od semena, pa iseci na kriške i obariti u slanoj vodi. Dobro ih ocediti, staviti u posudu, dodati sitno iseckan persunov list, so, biber, sirce i ulje. Sve izmešati i služiti kao salatu.

2.SALATA OD KARFIOLA
Glavicu karfiola očistiti od spoljnih listova, zatim je obariti u slanoj vodi ali da ne bude skroz mekana. Skuvanu glavicu karfiola staviti u posudu za salatu i preliti sosom koji ćete napraviti na sledeći način: u dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i kisele pavlake. Sve to dobro promešati i preliti karfiol.

3.ENGLESKA SALATA
Obariti pola kilograma krompira, glavicu celera i jedno jaje, sve iseci na sitne kockice pa u to izrendati jednu oljušćenu kiselu jabuku. Dodati so, biber, ulje i sirće i sve dobro izmešati. Na odgovarajuću posudu izručiti masu u obliku zvezde. Na sredinu staviti sitno iseckanu šunku, oko nje sardine, cveklu, a na svaki ugao posude staviti ružu od zelene salate. Sve preliti uljem i sirćetom.

4.SALATA OD ŠARGAREPE
Očistiti i oprati 1/2 kg. šargarepe, kuvati u vodi pola sata, izvaditi, ocediti pa iseći na tanke kolutove.Dodati so, biber i ulje po želji i pomešati sa sokom od jednog limuna i pavlakom.

5.SALATA OD CVEKLE SA RENOM
Veću cveklu oprati i ispeći u rerni. Ohladiti je, oljuštiti i izrendati. Uzeti veći komad rena i njega izrendati. Pomešati cveklu i ren, zakiseliti sokom od limuna ili sirćetom i preliti uljem. Staviti u posudu i služiti

Pogledajte još