Pozorište-igralište na Adi Ciganliji

BEOGRAD, 25. jula 2011. (Beta) - Dečija trupa "Pozorište- igralište" izvodiće u drugoj polovini avgusta i u septembru, predstave "Život na pustom ostrvu" i "Robinzon protiv pirata" reditelja Vojina Paunovića, na sceni teatra na Adi Ciganliji u Beogradu.

Predstava "Život na pustom ostrvu" u izvodjenju Ljubomira Bandovića, premijerno je izvedena u okviru BELEF-a 2003. godine, a ovu monodramu je videlo preko 50.000 dece i to je jedina predstava iz selekcije BELEF-a koje je do sada odigrana preko 400 puta, rekla je Beti producent predstava Biljana Ilić.

Avanturistički spektakl "Robinzon i pirati" premijerno je izveden 2004. godine na BELEF-u, a adaptaciju oba teksta radio je Uglješa Šajtinac.

Prema njenim rečima, po tekstu predstave "Život na pustom ostrvu" napravljena je američka verzija u režiji Vojina Paunovića, koja se u izvodjenju DŽejšona Vansa igra u njujorškom Central parku već tri godine.

"Pozorište - igralište", koje je nastalo po ideji Vojina Paunovića počelo je rad 2002. godine, a smesteno je u blizini ulaza na Adu Cignaliju, desno od kružnog toka.

Pogledajte još