Amy mrtvu pronašao telohranitelj, datum sahrane nepoznat

Rekao je kako je Amy tog jutra oko 10 sati kazala telohranitelju da je umorna i ide malo da odspava. Kad je otišao da je probudii, ustanovio je da ne diše i odmah pozvao hitnu pomoć.

"Bio je u totalnom šoku. U ovoj fazi niko sa sigurnošću ne zna kako je umrla. Umrla je sama u krevetu", kazao je Goodman. Na Amyinom telu su se u trenutku kad su bolničari stigli u njen stan već videle mrtvačke pege pa se veruje kako je preminula ubrzo nakon što je legla u krevet.

Danas obdukcija, datum sahrane još nepoznat

Ejmino telo danas bi trebalo da bude podvrgnuto obdukciji. Čeka se i toksikološki nalaz koji bi trebalo da potvrdi ili opovrgne nagađanja o tome da se predozirala, odnosno da ju je ubio "koktel" alkohola i ekstazija. Britanski mediji proteklih dana pisali su o tome kako je u petak uveče Amy viđena kako od dilera nabavlja heroin, kokain, ekstazi i ketamine. Upravo zbog obdukcije i policijske istrage datum sahrane pevačke zvezde i dalje je nepoznat, ali je njen PR izvestio kako će to biti urađeno "što je pre moguće".

Stotine obožavatelja okupljaju se od subote pred Ejminim stanom, bdiju i odaju joj počast. Pred Ejmin stan su doneli mnogobrojne sveće, cveće, fotografije, poruke, plišane igračke, ali čak i cigarete te boce votke

Mrtva zvezda - najtraženija zvijezda

I u Ejminom slučaju javio se efekt drastičnog porasta prodaje albuma nakon smrti. U svega 24 sata od objave da je Amy mrtva prodaja njenih albuma porasla je za 37 puta. Fanovi njene albume kupuju u tolikoj meri da je njen drugi studijski album "Back to Black", izdat 2006. godine, nakon pet godina ponovno na top lestvicama albuma.

Pogledajte i: Fanovi odaju počast Amy - Foto

Pogledajte još