Skupština u utorak o zakonu o energetici

BEOGRAD, 25. jula 2011. (Beta) - Skupština Srbije završila je u ponedeljak raspravu o nekoliko medjunarodnih sporazuma iz oblasti odbrane i ljudskih prava, a rad će nastaviti u utorak raspravom o amandmanima na Predlog zakona o energetici.

Parlament je u ponedeljak raspravljao o potvrdjivanju Opcionog protokola uz Konvenciju protiv torture i drugih surovih, neljudskih i ponižavajućih kazni i postupaka, Sporazuma sa Albanijom o readmisiji i sporazuma sa Kiprom i Kuvajtom o saradnji u oblasti odbrane.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je, obrazlažući zakonska rešenja u parlamentu, da je izuzetno važno da se predloženi sporazumi usvoje bez glasova protiv jer će, kako je naveo, podići kredibilitet Srbije u tim zemljama.

Parlament je ranije istog dana završio raspravu o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, o čemu će se izjasniti u četvrtak, 28. jula.

U raspravi, poslanici opozicionih stranaka ukazali su da je "neprihvatljivo" da članovi i predsednik Saveta budu izabrani bez javnog konkursa po hitnom postupku jer novi Predlog zakona o energetici, koji bi uskoro trebalo da bude usvojen, predvidja drugačiju proceduru.

Pogledajte još