Nezadovoljni putari nastavili protest

BEOGRAD, 26. jula 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u utorak da se ove sedmice očekuje dogovor sa bankama o rešavanju problema preduzeća u okviru Nibens grupacije, koja imaju blokirane račune.

Cvetković je na sastanku sa predstavnicima sindikata putarskih preduzeća kazao da je "ključno da se prekine blokada računa preduzeća Nibens grupe i da banke postignu saglasnost o tome kako bi se omogućilo preduzećima da rade".

Ukoliko se ne postigne dogovor sa bankama o rešavanju problema u Nibens grupi, nastalih posle hapšenja vlasnika Mila Djuraškovića, prema rečima premijera ići će se na rešavanje pojedinačnih slučajave, raskida privatizacionih ugovora o restrukturiranje preduzeća kroz stečajeve.

Predsednica Samostalnog sindikata putarskih preduzeća Sonja Vukanović je kazala da će radnike obavestiti o razgovoru sa premijerom i da će protest biti nastavljen dok putari ne budu znali rezultate sastanka sa bankarima. Predsednik sindikata "Bačkaputa" Djuro Trivunovih je kazao da će radnicima preduzeća koja blokiraju radove na Koridoru 10 preneti da na sastanku sa predstavnicima Vlade ništa nije dogovoreno. "Nismo zadovoljni, potesti će biti nastavljeni" rekao je Trivunović.

Pogledajte još