Čaba Silađi u polufinalu

Stjepanović i Šorak su, međutim, postavili novi seniorski rekord Srbije. Njima je ovo bili prvo učešće na svetskim prvenstvima u velikim bazenima.

Silađi će se danas oko 12.00 takmičiti u polufinalu, za koje mu je bilo dovoljno 14. mesto u kvalifikacijama. On je trku završio za 27 sekundi i 93 stotinke, dok je prvi bio Felipe Franka da Silva iz
Brazila s vremenom 27.19.

Srpski plivač takmičiće se u polufinalnoj Grupi jedan zajedno sa Fabiom Skocolijem iz Italije, Glenom Snajdersom sa Novog Zelanda, Matjašom Markičem iz Slovenije, Markom Ganglofom iz SAD-a, Henrikom Feldvehrom iz Nemačke, Petrom Bartunekom iz Češke i Vladislavom Polijakovim iz Kazahstana.

Stjepanović je zauzeo 19. mesto u kvalifikacijama, s vremenom minut, 57 sekundi i 40 stotinki. Njemu je plasman u polufinale trke na 200 metara leptir stilom izmakao za 37 stotinki.

"Krenuo sam snažno od starta. Imao sam još snage, ali ne znam kako nisam uspeo da je izvučem. Trebala mi je na poslednjih 50 metara, ali ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe i postavio novi seniorski rekord Srbije", kazao je 17-godišnji Stjepanović posle trke.

Šorak je u trci na 800 metara slobodnim stilom zauzeo 36. mesto u kvalifikacijama, s vremenom 8:14,45.

"Krenuo sam snažno i dugačko. Kontrolisao sam trku do gotovo 600 metara, ali mi je ponestalo snage za bolji rezultat i jači finiš. Postavio sam novi seniorski državni rekord, popravio sam svoje vreme za osam sekundi i veoma sam zadovoljan", rekao je Šorak.

Beta

Pogledajte još