Srbi treba da ostanu mirni

JARINJE, 26. jula 2011. (Beta) - Šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović osudio je u utorak akciju kosovskih specijalaca koji su, uz upotrebu oružja, ponovo zauzeli prelaz Brnjak u opštini Zubin Potok i pozvao Srbe da ostanu mirni.

Stefanović je na prelazu Jarinje novinarima kazao da Priština akcijom na Brnjku želi da "stvari okrene u potpuno suprotnom pravcu".

"Najlakše bi bilo sada da dignemo ruke od svega, ali to može da nas lupi o glavu, samo mirno, staloženo i mudro dva koraka ispred Prištine", rekao je on.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ranije je kazao agenciji Beta da su se kosovski specijalci povukli sa prelaza Brnjak koji su zauzeli u ponedeljak uveče. Povlačenje je trebalo da bude deo dogovora Kfora, predstavnika Beograda i zvaničnika iz Prištine.

Ratomir Božović iz Udruženja privrednika Zubinog Potoka rekao je agenciji Beta da Srbi strahuju da nakon okršaja sa specijalcima ima povredjenih.

Komandant Kfora Erhard Biler, koji je sa predstavnicima Vlade Srbije na prelazu Jarinje, naredio je portugalskoj jedinici iz sastava Kfora da ode na prelaz Brnjak.

Pogledajte još