NEROMANTIČNI ZNACI: Da li ste pronašli svoju srodnu dušu?

Svi mi tražimo svoje srodne duše. Idemo na sastanke na slepo, upoznajemo strance na društvenim mrežama, idemo u barove i tražimo od prijatelja da nam "nameste" nekoga - sve kako bismo pronašli jednu pravu ljubav.

Ali kako znati da li ste pronašli svoju srodnu dušu? Ljubav je lepa. Ljubav je strastvena. Ljubav je sveobuhvatna. Ljubav je romantična. Ali šta je zapravo romansa? Cveće, čokolade i večere uz sveće? Da, ove stvari su romantične, ali ponekad prava ljubav postoji i u "neromantičnim" stvarima.

Konvencionalne ideje o romantici nisu jedini način da učinite da se vaša bolja polovina oseća srećno - male, ali značajne stvari i neromantični znaci takođe mogu pokazati da ste pronašli svoju srodnu dušu i koliko se zaista volite.

Dakle, koji su znaci da ste pronašli svoju srodnu dušu? Kako znati da li ste već pronašli svoju srodnu dušu? Jednostavno, pazite na ova 22 neromantična znaka srodne duše.

1. Odlično se zabavljate dok kupujete namirnice, odlazite u apoteku, dok obračunavate i prijavljujete porez, pa čak i dok čištite kuću.

2. Više od romantičnih večera - jedenje hrane za poneti na kauču je nešto u čemu uživate.

3. Volite što možete da jedete šta god želite u njihovom prisustvu, a da ne morate da brinete da izgledate slatko i to je ono u čemu najviše uživate kada ste sa njim.

4. Ne možete a da se ne zaljubite u tu osobu u njegovim najneslavnijim trenucima. Na primer, kada spavaju otvorenih usta.

5. I jednako vam je prijatno da budete sami.

6. Nije vam važno kako ste obučeni, vaša omiljena verzija jedno drugog je kada ste u trenerkama i starim iznošenim majicama.

7. Za vas su njihove čestitke i neobavezne beleške lepše od bilo kog skupog poklona koji su vam dali.

8. Ne ustručavaju se da traže pomoć kada im je potrebna, a isto važi i za vas.

9. Ne pokazujete svoju naklonost javno, ne kao princip, već zato što vam to zaista nije potrebno. Imate one osmehe i kontakt očima koji vam omogućavaju da dobro komunicirate jedni s drugima.

10. Oni su tu da vas ohrabre kada ste na dnu, ali vas nikada neće tapšati po ramenu.

11. Možete biti otvoreni, pa čak i da se smejete stvarima vezanim za vaše, recimo, fizičke mane.

12. Veoma značajan pokazatelj duboke emocionalne povezanosti je leksikon odnosa, koji oboje stvarate. Reči i fraze kojima komunicirate imaju posebna značenja, od kojih većinu niko ne razume.

13. Možda ne postoji ništa što ne znate jedno o drugom. Možete tačno odgovoriti na 9/10 pitanja jedno o drugom.

14. Vaši "termini nežnosti" su različiti i izgledaju kao nadimci.

15. Niste zgroženi kada se razbole jer ste previše zabrinuti za njih i samo želite da se brinete.

16. Nikada ne zazirete od izražavanja ljutnje kada nervirate jedno drugo. Ali oboje nikada ne postajete previše ozbiljni zbog toga.

17. Možete da provedete mnogo vremena zajedno bez reči i da se ne osećate čudno zbog toga.

18. Kada ste sa njim, možete se potpuno opustiti. Ne morate da razmišljate o tome kako da vreme učinite zanimljivijim.

19. Nećete sami raditi ništa u čemu uživa i vaš partner. To je neka vrsta izdaje, mislite. Bilo da je reč o prekomernom gledanju televizijske serije ili jedenju nečega, uradićete to zajedno i nikada nećete prekršiti dogovor.

20. Redovno dobijate zalihe svojih omiljenih slatkiša i grickalica, ali i cveće vam se zaista dopada.

21. Sa njim možete prasnuti u smeh u najneobičnijim situacijama.

22. Možete provesti dan samo jedno sa drugim, a da ne osećate potrebu da uradite nešto uzbudljivo.

Ovi neromantični znaci da ste pronašli svoju srodnu dušu, dokazuju da ljubav nije uvek u velikim gestovima i ekstravagantnim poklonima; ponekad je ljubav u malim, neromantičnim trenucima koje delite jedno sa drugim.

Na kraju krajeva, male stvari su važne, zar ne?

Dakle, kako znati da li ste pronašli svoju srodnu dušu? Jednostavno, kada nađete svoju srodnu dušu, svaka obična stvar će sa njima postati prijatna i posebna.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još