Partizan propustio veliku priliku

Ipak, Partizan nije razočarao, naprotiv, tokom većeg dela susreta bio je bolji rival, pa u Humskoj ne mogu biti zadovoljni konačnim rezultatom.

Veliku priliku propustio je Partizan da se već posle prvog meča približi eliti, imali su crno-beli jedno vreme igrača više, prvi su stigli do gola, ali nisu imali dovoljno sportske sreće da se u Beograd vrate sa povoljnijim rezultatom.

Partizan je sasvim solidno započeo prvo poluvreme.

Belgijanci su imali prividnu terensku inicijativu, ali su crno-beli bili konkretniji. Prvo je pokušao Medo, a onda i Vukić, ali nije bilo posla za Mađara Koteleša.

Odbrana Partizana delovala je znatno sigurnije i uigranije nego protiv Škendije, iako je na mestu centralnog beka meč započeo Nemanja Rnić, koji tek pre nekoliko dana potpisao ugovor sa crno-belima.

Eduardo je pravio velike nevolje odbrani Genka. Brazilac je u 19. minutu odlično prošao pored Nadsona, koji ga je, kao poslednji igrač odbrane, povukao za dres, ali sudija Kukulakis pokazuje samo žuti karton defanzivcu belgijskog prvaka.

U 31. minutu i domaći prave prvu priliku, ali je propušta Nvanganga. Ipak, posle te akcije, domaći ostaju sa igračem manje.

Pre šanse napadača Genka, u duelu su bili Ilić i Ngonga, a desni bek domaćih na zemlji je udario Partizanovog kapitena, pa je zaradio isključenje.

Loša vest za Aleksandra Stanojevića. U 41. minutu, Babović neoprezno startuje na Nvangangu, dobija žuti karton, pa neće biti u sastavu crno-belih za sedam dana na revanš meču u Beogradu.

Do kraja prvog dela nije bilo većih uzbuđenja na Kristal areni i na poluvreme se otišlo najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Kako je krenulo drugo poluvreme, situacija se pogoršala po crno-bele. Prvo je Babović, nepromišljenim startom, zaradio drugi žuti karton i tako izjednačio brojčani odnos snaga na terenu.

Već u sledećem minutu, Genk ima izuzetnu priliku. Posle kornera koji je izveo De Brujn, lopta se vraća do mladog Belgijanca, koji sjajno šutira iz velike udaljenosti i pogađa mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Ni crno-beli ne ostaju dužni. Korner je izveo Vukić, na izbačenu loptu naleće Tomić, koji je u međuvremenu zamenio Šćepovića, loptu skreće Saša Ilić, ali ona završava na prečki golmana Genka.

Posle bure na početku drugog dela, situacija na terenu se stišala. Genk je ponovo preuzeo terensku inicijativu, ali ponovo je odbrana Partizana delovala sigurno i nije dozvolila Belgijancima da ozbiljnije ugroze Vladimira Stojkovića.

Crno-beli pokušavaju kontranapadima i uključivanjima iz drugog plana da ugroze gol Genka. Jedna takva akcija pretvorena je u pogodak.

Eduardo je dobio dubinsku loptu, prošao jednog igrača Genka, ali je Koteleš odlični intervenisao. Ipak, do lopte prvi stiže Nemanja Tomić i prosleđuje je u praznu mrežu.

Radost Partizana nije dugo trajala. U 68. minutu, sudija Kukulakis pokazuje na belu tačku. Nemanja Tomić startovao je na Pudila, a utisak je da je najstroža kazna prestrogo dosuđena. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Jele Fosen.

Posle golova, kao da je sve stalo na terenu. I onda, kada se čekao poslednji sudijski zvižduk, kao iz vedra neba, Genk stiže do gola i pobede protiv Partizana.

Strelac je bio rezervista Ogundžimi, koji se odlično snašao i lobovao istrčalog Stojkovića.

Na kraju, odlična igra crno-belih pala je u vodu, ali i sa ovim rezultatom Partizan ima prilike da se plasira u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Genk nije oduševio, Partizanovi igrači videli su da Genk nije bauk, pa srpski šampion očekuje bolji rezultat u revanšu u Beogradu, zaključuje RTS.

Rezultati utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Ekranas - BATE Borisov 0:0
Zestafoni - Šturm 1:1
APOEL Nikozija - Slovan 0:0
Liteks - Visla Krakovi 1:2
Dinamo Kijev - Rubin Kazanj 0:2
Tvente - Vaslui 2:0
Genk - Partizan 2:1
Glazgov Rendžers - Malme 0:1

Četvrtak:

Helsinki - Dinamo Zagreb
Kopenhagen - Šemrok
Odense - Panatinaikos
Makabi Haifa - Maribor
Standard Lijež - Cirih
Benfika - Trabzonspor
Rozenborg - Plzenj

Revanš mečevi igraju se sledeće nedelje.

(FoNet/Beta)

Pogledajte još