Posebna sednica o Kosovu ako bude uslova

BEOGRAD, 27. jula 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je u sredu da će zakazati sednicu parlamenta o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu ako to bude zatražilo 84 poslanika.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da misli da nema uslova za usvajanje novog akta u vezi sa Kosovom jer je državna politika o pokrajini već odredjena prethodnim aktima.

"Bez obzira na to šta ja mislim, ako bude mogućnosti i razloga za zakazivanje sednice ja ću to učiniti", rekla je ona.

Poslanici Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke napustili su u utorak popodne sednicu Skupštine Srbije, jer im nije omogućeno da govore o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu. Oni su zatražili posebnu sednicu na kojoj će se o tome govoriti.

Djukić-Dejanović, koja je i potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), navela je da se situacija na administrativnoj liniji ka Kosovu mora rešiti dijalogom i diplomatskim putem i da je izuzetno važno da se sačuva razum i sve reši u skladu sa politikom dogovora.

"Predsednik SPS-a Ivica Dačić je i ranije nagoveštavao, a to nije uvek ozbiljno shvatano, da se ne smeju pod tepih stavljati teška pitanja u vezi sa linijom razgraničenja i eventualnom tendencijom da se dogode nemiri", rekla je ona.

Pogledajte još