Parlament Srbije na letnjoj pauzi

BEOGRAD, 28. jula 2011. (Beta) - Skupština Srbije završila je u četvrtak glasanje o nekoliko zakona, a predsednica Slavica DJukić Dejanović zahvalila je poslanicima na radu i izjavila da ne postoji inicijativa za sazivanje vanredne sednice posvećene Kosovu.

Poslanici su usvojili Zakon o energetici i izabrali članove Saveta Agencije za energetiku. Usvojene su izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, izmene zakona o zdravstvenoj zaštiti i o zdravstvenom osiguranju.

Parlament je potvrdio četiri sporazuma, medju kojima su i dopune Opcionog protokola uz Konvenciju protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i postupaka.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović rekla je da nema inicijative Vlade ili poslanika da se zakaže posebna sednica parlamenta o Kosovu.

Poslanici Srpske radikalne stranke najavili su da će tokom dana prikupljati potpise za zakazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije o Kosovu, a inicijativi će se pridružiti i poslanička grupa Demokratske stranke Srbije.

Pogledajte još