Potpisan ugovor o nastavku izgradnje stanice Prokop

BEOGRAD, 24. marta 2008. (Beta) - Kompanija "Energoprojekt" iz Beograda i Železnice Srbije potpisale su u ponedeljak ugovor o nastavku izgradnje železničke stanice "Beograd centar" u Prokupu.

Tim ugovorom je "Energoprojekt", kao investitor, obavezan da komplento izgradi stanicu u Prokopu, površine 40.000 kvadrata, uključujući šest perona, deset koloseka, podhodnike i ostale prateće objekte.

"Energoprojekt" dobija pravo na izgradnju 128.000 kvadrata poslovnog prostora na ploči iznad železničke stanice u Prokopu, od čega će Železnicama pripasti 2.200 kvadrata za potrebe funkcionisanja saobraćaja i organizacije rada stanice. Pored toga, "Energoprojekt" će izgraditi još 25.000 kvdarata ispod ploče i steći pravo na 10.000 kvadrata komercijlanog prostora, a ostatak će koristiti Železnice.

Izgradnja železničke stanice u Prokopu počeće najkasnije 60 dana od dobijanja saglasnosti Vlade Srbije, a, kako je predviđeno, trajaće 30 meseci, kao i izgradnja komercijalnog prostora, posle dobijanja potrebnih dozvola.

Pogledajte još