Zvezda u završnici do pobede nad Ventspilsom

Beogradska ekipa povela je u 10. minutu golom Andrije Kaluđerovića, a izjednačio je Eduards Višnjakovs u 44. minutu.

Pobedu crveno-belima doneo je rezervista Bruno Mezenga u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu.

Domaćin je već u prvom minutu mogao do gola, pošto je Ritvas Rugins izbegao ofsajd zamku, ali je sa desetak metara šutirao pored desne stative.

Zvezda je odgovorila u šestom minutu preko Kovačevića, koji je sa 20 metara šutirao pored stative. Dva minuta kasnije sa distance je pokušao i domaći igrač Oleg Lajzans, ali je golman Boban Bajković bio siguran.

Odličnu priliku Ventspils je imao u devetom minutu, kada je Bajković izbio loptu u korner posle šuta Jevgenijsa Kosmačovsa. Već u sledećem napadu mrežu Zvezde mogao je da zatrese i Mihail Tukura, ali je sa samo par metara glavom gađao pored gola.

Minut kasnije crveno-beli su došli do prednosti. Nikola Mikić je dobro centrirao sa desnog krila, a Kaluđerović se našao sam na petercu Ventspilsa i bez problema glavom poslao loptu u mrežu.

Kaluđerović je potom imao još dve odlične prilike da poveća prednost crveno-belih, ali je i u 17. i u 25. minutu šutirao preko gola.

Nakon toga tempo utakmice je opao, a najveća borba vodila se na sredini terena. Ipak, u 44. minutu Ventspils je izjednačio preciznim udarcem Višnakovsa, a prethodno su fudbaleri Zvezde signalizirali sudiji da je igrač domaćih rukom dotakao loptu.

Ventspils je i na početku drugog poluvremena prvi zapretio, a gol je sa pet metara promašio Japanac Naoja Šibamura. Šest minuta kasnije istakao se golman Bajković, koji je odbranio solidan šut Ritvarsa Ruginsa sa distance.

Zvezda je prvi put u drugom poluvremenu odgovorila u 57. minutu, kada je Darko Lazović šutirao sa dvadesetak metara, a golman Ventspilsa je sigurno intervenisao.

Srpski tim mogao je do vođstva i u 65. minutu, ali je posle centaršuta Kadua, Nikola Mikić sa par metara glavom šutirao pored stative.

Šut sa distance u 77. minutu oprobao je i Marko Vešović, ali je lopta otišla preko gola. Dva minuta kasnije Lajzans je probao da sa 25 metara iznenadi Bajkovića, a lopta je završila malo iznad prečke.

Pobedu Zvezdi doneo je rezervista Mezenga, koji se posle kornera u trećem minutu sudijske nadoknade vremena najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i sa dva metra "zakučao" loptu u mrežu.

Utakmicu na Olimpijskom stadionu u Ventspilsu posmatralo je oko 3.000 gledalaca, od koji je nekoliko stotina bilo navijača Zvezde.

VENTSPILS, (Beta)

Pogledajte još