Nov mobilni nazvan „čokolada“

Aparat podržava Bluetooth, ima kameru od skromnijih 1.3 megapiksela i internu memoriju od 128MB

Kompanija LG  može se pohvaliti proizvodnjom velikog broja raznih tehničkih proizvoda. U sferi mobilnih telefona se može primetiti veliki trud koji se ulaže u osvajanje tržišta, međutim, konkurencija je previše jaka da bi pristizanje bilo brzo. Oštar marketinški nastup modelu u koji je uloženo dosta truda je koncept koji po LG bi trebalo da uzburka tržište i donese odlične prodajne rezultate.

Novi model, popularno imenovan „Chocolate“ − čokolada, je model koji zaista ima realne šanse da postigne odličan rezultat na tržištu. Aparat je zaista malih dimenzija od 94x44x15mm sa skromnih 84 grama mase. Podržava 900/1800/1900MHz mreže, uz prenos podataka preko GPRS/EDGE protokola. Ekran je standardnih 176x220 piksela u 262 hiljade boja. Aparat podržava Bluetooth, ima kameru od skromnijih 1.3 megapiksela i internu memoriju od 128MB. Ono što ga izdvaja su navigacioni tasteri koji su osetljivi na dodir, dakle, nema pravih tastera − dovoljno je da jedva dodirnete komandu označenu u crvenoj boji. Prvi utisak o modelu je fantastičan, niko neće ostati ravnodušan kada ga vidi. Prosto je neverovatno da je LG uspeo da napravi toliko veliki skok u kvalitetu izrade, kako spoljašnosti/opreme/pakovanja tako i samog interfejsa aparata. Druga stvar koja je interesantna jeste kako se tasteri, osetljivi na dodir ,ponašaju u praksi, jednom rečju odlično. Brzina rada sa ovakvim tasterima je neznatno veća, ali je korišćenje znatno komotnije jer se sve izvršava bez ikakve sile. Interfejs, tj. operativni sistem aparata, je precizno označen brojevima. Čim uđete u meni, do opcije koju tražite ići ćete mnogo brže koristeći numeričku tastaturu. Dosta je stvari na koje su se korisnici žalili sada obraćena pažnja. Možete recimo definisati čak pet modova na koji Vam aparat zvoni: zvuk, vibracija, zvuk&vibracija istovremeno, prvo vibracija, pa audio zvuk ili bez zvuka i vibracije. Crna boja interfejsa se savršeno uklapa uz poliranu plastiku gornjeg dela aparata.

Kao prednost treba istaći bogatu dodatnu opremu koja se sastoji iz: USB kabl, plišana kesica za aparat, privezak sa mikrofiberom koji odlično skida sve otiske prstiju i slično sa polirane maske, punjač, hands-free koji ima kontolni deo na sebi i klasični walkman jack na koji možete priključivati sve slušalice, i naravno slušalice. Poklopac džeka gde se povezuju slušalice je traljavo odrađen, vrlo je teško prići mu jer je sve minijaturno i poklopac se stalno zatvara. Kamera telefona je skromna za današnje standarde skupljih telefona, sa svega 1.3 megapiksela rezolucije. Inicijativa koju je LG pokrenuo u poslednje vreme, sa „čokoladom“ na čelu će sigurno iznedriti neke vrlo atraktivne modele. LG KG800, tj. LG Chocolate, je definitivno nešto što nije viđeno na tržištu do sada, a svakako bi trebalo da se poigrate koji minut sa njim i odmah ćete znati da li je model za Vas ili nije. Telefon je unisex, i muški i ženski deo populacije ga može kupiti i neće se osećati nelagodno zbog toga. Svaka čast LG, nadamo se da je ovo početak jednog novog života za ovaj brend. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.