Prosinečki: Imali smo sreće, bićemo bolji u revanšu

"Nismo usli u meč kao što sam očekivao, bili smo dosta nervozni. Igrači su malo pali pod pritiskom i siguran sam da će iz meča u meč biti bolji. Na kraju smo imali malo više sreće jer smo uspeli da damo pobedonosni gol. Čestitao sam igračima na pobedi, ali mislim da bi remi bio realan rezultat", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle pobede od 2:1 u Ventspilsu.

Crveno-beli su poveli u 10. minutu preko Kaluđerovića, izjednačujući pogodak primili su u završnici prvog poluvremena, a do pobede su stigli u poslednjim trenucima meča.

"Ovo nije pravo lice Zvezde. Možemo mnogo bolje, ali najvažniji je rezultat. Očekuje nas neizvestan revanš u Beogradu",
naveo je on.

Na pitanje da li je zadovoljan rezultatom Prosinečki je rekao da je odlično kada pobediš u gostima, ali da sigurno neće potceniti Ventspils u revanšu, pošto je "u fudbalu sve moguće".

Prosinečki je dodao da mu se čini da je bilo igranja rukom kod izjednačujućeg pogotka domaćeg tima, ali da mora da pogleda snimak te situacije.

Trener fudbalera Ventspilsa Sergej Potpali rekao je da je zadovoljan igrom, iako je ekipa zaslužila bolji rezultat.

"Igrali smo dobro, ali smo nesrećno izgubili. Shatamo ko je Zvezda i ja sam zadovoljan igrom svog tima"
, kazao je trener letonske ekipe. On je dodao da Ventspils nije imao nameru da se brani u ovom meču, već je od početka ušao sa željom da postigne pogodak.

"Kada sam ušao u svlačionicu video sam da igrači nisu srećni zbog rezultata, ali su zadovoljni igrom. To je fudbal i daćemo sve od sebe u revanšu", zaključio je on.

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić rekao je da je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom ekipe protiv letonskog Ventspilsa u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Zadovoljan sam samo rezultatom. Igra je bila loša, a Prosinečki će imati mnogo posla da reši probleme u kratkom roku, pogotovo što smo bili slabiji nego u pripremnom periodu. Mislim da smo bili loši jer Evandro nije imao svoj dan. A kada on ne igra i mi smo slabi", kazao je Lukić novinarima u Ventspilsu.

"Mislim da je bilo mnogo grešaka u odbrani. Očekujem siguran prolaz u revanšu. Mezenga od ovog ne može bolje. Dao je gol i odložio nekoliko loptu. Moram da budem zadovoljan pobedom jer protivnik nije bio naivan"
, zaključio je Lukić.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu.

VENTSPILS, (Beta)

Pogledajte još