Hercegnovski filmski festival od 1. do 7. avgusta

BEOGRAD, 29. jula 2011. (Beta) - Jubilarni, 25. Montenegro film festival biće održan od 1. do 7. avgusta u Herceg Novom, a otvoriće ga crnogorsko-hrvatska koprodukcija "Lokalni vampir" u režiji Branka Baletića.

U program ovogodišnjeg festivala uvršteno je više filmova reditelja iz Srbije: "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića, "Neprijatelj" Dejana Zečevića, "Kako su me ukrali Nemci" Miloša Radivojevića, kao i "Ako zrno ne umre" Siniše Dragina, snimljen u koprodukciji Srbije, Rumunije i Austrije.

Na festivalu će premijerno biti prikazan film "Mali ljubavni bog" Željka Sošića, snimljen u koprodukciji Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a najavljen je i crnogorski film "Poslednje poglavlje" Nemanje Bacanovića.

Publika Hercegnovskog filmskog festivala biće u prilici da pogleda i medjunarodnu koprodukciju "Cirkus Kolumbija" u režiji Danisa Tanovića, ostvarenje "Pank nije mrtav" Vladimira Blaževskog iz Makedonije i film "Majka asfalta" u režiji Dalibora Matanića iz Hrvatske.

Najboljem filmu biće dodeljena nagrada "Velika zlatna mimoza", a biće dodeljene i nagrade za najbolju režiju, glumca i glumicu i druga priznanja.

Pogledajte još