Vlada ulaže 1,5 milion evra u PROGRES projekat

ŽITORADJA, 29. jula 2011.(Beta) - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština obezbediće 1,5 milion evra za projekat "Program evropskog partnerstva sa nedovoljno razvijenim opštinama - PROGRES", izjavio je danas predstavnik tog projekta Marko Vujačić.

On je agenciji Beta kazao da projekat PROGRES obuhvata 25 opština juga Srbije, a za njegovu realizaciju su sredstva obezbedile i Evropska unija 14 miliona evra i Vlada Švajcarske 2,5 miliona evra.

"Za izradu projektne dokumentacije za dva odobrena infrastrukturna projekta od Evropske unije u Žitoradji i Tutinu, Kancelarije za održivi razvoj je obezbedila 50.000 evra, a EU i Vlada Švajcarske još 60.000 evra", kazao je Vujačić.

On je objasnio da PROGRES projekat sprovodi EU u cilju bržeg razvoja zaostalih i siromašnih opština na jugu i jugoistoku Srbije, dodavši da je u četvrtak ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin potpisao Memorandum o pridruživanju tom projektu Kancelarije za održiv razvoj.

"Vlada Srbije će saradjivati sa projektom PROGRES na isti način i kod izrade dokumentacije za izgradnju Centra za agro razvoj Peštera, za šta je EU i Vlada Švajcarske već obezbedila 220.000 evra", istakao je Vujačić.

Pogledajte još