BEZVREMENSKI NAKIT: Kako da klasične komade nakita prilagodite svom stilu?

Kada kupujete nakit, naročito onaj od plemenitih metala, izuzetno je važno da to budu komadi koje možete nositi sa podjednakim efektom i danas i za 20 godina. I pritom, da se mogu upotrebiti u svakoj mogućoj prilici. Predstavljamo bezvremenski nakit.

Kako naći nakit koji ne zna za godine? Pravi odgovor bi bio: onaj koji vam se dopada. Ali, i to je relativno, jer godine nas menjaju, polne, kulturne, starosne granice postaju zamagljene... Sve manje pažnje obraćamo na pravila okruženja, a nova modna pravila bukvalno razbijaju uvrežene, stare odlike stila.

Bezvremenski nakit, naročito ovih 5 odabranih komada, možete da nosite jednako lako u svakom mogućem stilu: bilo da se odlučite za statement ili minimalističku garderobu. Mi vam otrkivamo kako da ga prilagodite svom trenutnom raspoloženju

Bezvremenski nakit u statement i klasičnom stilu

Biseri

Biseri su uvek relevantan element – i to sa dobrim razlogom. Ove bele kuglice savršeno osvetljavaju i osvežavaju lice, mogu se kombinovati sa bilo kojim metalom i nositi u nekoliko slojeva.

Statement stil: Eksperimentišite i mešajte bisere različitih veličina i oblika, kombinujte ih sa lancima, perlama i raznobojnim kamenjem.

Klasičan stil: dajte prednost elegantnoj klasičnoj niski; izaberite veličinu bisera srazmerno crtama lica: veliki biseri za osobe sa upečatljivim crtama u suprotnom birajte male „perle“.

Karike

Još jedan klasični dodatak sa maksimalnom svestranošću i funkcionalnošću su minđuše. Ovde je puno opcija: tanke, debele, velike, male, napravljene od različitih metala, u obliku klasičnog kruga, ili blago ovalne, srca…

Statement stil: za akcentovanje izaberite aktuelne debele skulpturisane minđuše iz 90-ih, eksperimentišite sa materijalom, dodajte minđuše na klipse i manžetne za uši.

Klasičan stil: Birajte karije prečnika do 2,5 cm – izaberite od plemenitog metala.

Prsten sa poludragim kamenom

Nema žene koja ne voli prstenje, naročito ono sa kamenom. Nemojte birati providne cirkone, jer oni asociraju na vereničko prstenje. Bilo koji poludragi kamen je idealna opcija.

Statement stil: Nosite jedan masivni prsten uz opušten autfit: sa kapuljačom, majicom, farmerkama; ili kombinujte nekoliko raznobojnih prstenova.

Klasičan stil: Odaberite jedan prsten sa dragim kamenom da biste naglasili večernji izgled ili opuštenu odeću od kašmira.

Lakonska metalna narukvica

Tanke metalne narukvice izgledaju sjajno i same i u društvu drugih narukvica i satova.

Statement stil: pomešajte metalne boje, slojevite osnovne narukvice sa trendi narukvicama od perli, dodajte satove sa akcentima.

Klasični stil: naglasite svoj status lakonskom narukvicom uparenom sa kvalitetnim satom.

Tanak lančić

Lačići su pogodni za svaki uzrast i svaku priliku, ovde je gotovo nemoguće napraviti grešku.

Statement stil: Izaberite masivne lance od teških metala, pomešajte ih sa perlama u boji.

Klasičan stil: Sam lančić je dovoljan ukras. Srebro i golden rose trebalo bi da nose dame hladnog podtona kože, dok je žuto zlato za žene sa toplom podtonom.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.