Tadić: Najvažniji zadatak obezbediti mir

"Srbija hoće mir za sve ljude na prostoru jugoistočne Evrope. Mir nema nikakvu alternativu. Baš nikakvu alternativu", rekao je Tadić poslanicima i ponovio da Srbija neće voditi rat već će nastaviti da rešava probleme na način koji obezbedjuje mir i stabilnost za sve gradjane.

Tadić je ponovio i da Srbija neće ni na koji način priznati Kosovo, kao i da će dijalogom sa kosovskim Albancima rešavati probleme na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o krizi na severu Kosova posle akcije kosovske policije, Tadić je rekao da Srbija bez sveta ne može da reši probleme sa kojima se suočava i da joj je za to potrebna podrška stalnih članica Saveta bezbednosti UN, medju kojima su i Sjedinjene Američke Države.

"Naša je obaveza da tragamo za svakim mogućim rešenjem na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić i ocenio da postojeće stanje nije prirodno ni pravedno, jer ne može jedan narod sve da dobije, a drugi sve da izgubi.

"Tražim od međunarodne zajednice da se uspostavi predjašnje stanje na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić i upozorio da se ne sme dozvoliti da se "akt nasilja pretoči" u korist za onoga koga je preduzeo.

Tadić je ponovio i da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice ohrabrivali Prištinu i da samim tim snose deo odgovornosti.

Beta

Pogledajte još