Stefanović: Rešiti krizu mirno, bez incidenata

"Otvaranjem prelaza Brnjak i Jarinje napravili smo važan prvi korak koji će nam omogućiti da idemo dalje sutra u razgovore na jedan lakši način, da postignemo rešenje koje će biti što trajnije", rekao je Stefanović pred oko 300 grajana Leposavića.

On je kazao da slede dalji razgovori o statusu administrativnih prelaza, kao i to ko će na njima biti i kako će funkcionisati.

"To neće biti jednostavno, o tome ćemo danas razgovarati i sa (Robertom) Kuperom, moramo i sa (Erhardom) Bilerom da razgovaramo
", rekao je Stefanović, ponovivši raniju ocenu da je komandant Kfora pokazao "profesionalizam i da razume da je sukob najgora opcija".

On je okupljenima preneo i da su "državni vrh i predsednik Srbije ponosni" na njih jer "posle strašnog incidenta" na Jarinju niko nije napravio nijedan incident.

"Svi dišemo kao jedan jer hoćemo na miran način bez incidenata da rešimo ovu krizu. Rešavanjem ove krize moći ćemo da rešimo kosovski problem, ovo je preduslov zato što je neko pomislio da zauzimanjem prelaza krene u pokušaj menjanja etničke strukture na ovim prostorima", istakao je Stefanović.

Građanima se obratio i ministar za KiM Goran Bogdanović koji je kazao da su uspeli da i pored svih prepreka dodju do njih kako bi im dali podršku ali i zahvalili se što su "uporni, mirni i što na jedan gandijevski način branimo naše interese".

LEPOSAVIĆ, 1. avgust 2011. (Beta)

Pogledajte još