PET NAJČEŠĆIH GREŠAKA: Šta ne smete činiti sa maskarom?

Greške u šminkanju često su povezane sa nanošenjem maskare, jedinog proizvoda kome ne možemo da odolimo u bilo kojoj situaciji. Evo na šta treba da pripazite.

Većina žena može da živi bez pudera ili karmina, ali ne mogu da zamisle život bez maskare. Pošto maskaru koristimo godinama, često smo ubeđene da smo tehniku njenog nanošenja savladale u potpunosti. Pa, to je samo maskara, zar ne?

Međutim, profesionalni šminkeri upozoravaju da postoji najmanje 5 grešaka sa maskarom koje svaka od nas napravi bar jednom.

Greške u šminkanju: Šta ne smemo činiti sa maskarom?

Ne pozajmljujte je!

Možemo dati našoj sestri ili prijateljici da isproba naš ruž, ali šminka za oči, posebno maskara, je nešto što nikako ne smete pozajmljivati. Četkica maskare puna je bakterija sa vaših trepavica. Na njih ste već navikli, ali šta kada se one pomešaju sa mikroorganizmima sa tuđeg lica? Čim ponovo nanesete maskaru, to može dovesti do infekcije i upale oka.

Previše maskare na četkici

Ne zaboravite da obrišete četku. Četkice maskare su dizajnirane tako da pokupe više proizvoda nego što je potrebno. Zbog toga vam se događa da nakon nanošenja maskare vidite grudvice. Obavezno uklonite višak maskare pre nego što je nanesete na trepavice.

Loša tehnika

Ako mislite da su nanošenje maskare samo haotični pokreti preko trepavica – grešite. U stvari, morate pažljivo nanositi sloj po sloj četkicom i to odosnove trepavica pa do njihovih vrhova. Tako će maskara prekriti cele trepavice, dati im volumen i dramatičnost.

Uvijanje trepavica nakon nanošenja maskare

Ako uvijate trepavice dok je maskara još vlažna – evo vas na tragu najveće greške u šminkanju. Ovo može dovesti do toga da se trepavice zalepe za uvijač što ih može oštetiti. Pored toga, rizikujete da pokvarite šminku na očima.

Vodootporna maskara za svaki dan

Jedna od najčešćih grešaka tokom nanošenja maskare je svakodnevno korišćenje vodootporne maskare. Da, vodootporna maskara traje duže i ne razmazuje se, ali je treba nositi samo u danima kada je šminka zaista ugrožena: kada znate da ćete se puno znojiti, u emotivnim situacijama ili kada je vreme kišno i vlažno. Svakodnevno korišćenje vodootporne formule će isušiti vaše trepavice i dovesti do njihovog opadanja tokom vremena.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.