Partner za novu aviokompaniju do kraja ove godine

BEOGRAD, 1. avgusta 2011. (Beta) - Strateški partner za osnivanje nove aviokompanije u Srbiji trebalo bi da bude izabran do kraja godine, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, vrednovanje ponuda i pregovori realizovaće se u novembru i decembru, nakon čega će biti izabran strateški partner.

Do juna sledeće godine trebalo bi da se realizuju aktivnosti na uspostavljanju nove kompanije, prenosu sredstava i regulisanju obaveza Jat ervejza, ističe se u saopštenju.

Model osnivanja nove aviokompanije, početna veza sa Jat ervejzom, moguće opcije vlasničke strukture nove aviokompanije, ime i ostalo biće dogovoreni sa izabranim investitorom u okviru fleksibilnog, neograničavajućeg i nediskriminatorskog pristupa, navelo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije raspisalo je u ponedeljak tender za izbor investitora za zajedničko ulaganje u novu kompaniju za avioprevoz (NewCo). Uslov za učešće na tenderu je otkup tenderske dokumentacije po ceni od 10.000 evra.

Pogledajte još