Hoćete na bazen?

Možete da plivate praćeni plavom svetlošću, na belim policama, iznad ruševina grada Hierapolisa, u "krvavom bazenu", na obrncima visećih vrtova ili astrološkom bazenu.

Ako niste u mogućnosti da skoknete na neko od ovih predivnih mesta, ostaje vam da napravite sami neki dobar koktel, zaronite noge u lavor i da se prepustite mašti.

Plava laugna na Islandu sa mineralnom vodom

Plava laguna islandski je dragulj Grindavika i Islanda poznat zbog bogatih geotermalnih karakteristika. Bazen greju tople podzemne vode, a svaka dva dana voda se menja putem prirodnih i veštaćkih. Ova svojevsna banja zagreva se ispod površine zemlje, pa tako voda sadrži u sebi i zdrave minerale.

(old_image)

Bioluminescent Bay, Portoriko

Bioluminescent Bay u Portoriku nije klasični bazen. Dok plivate u ovom malom čudu mašte stalno vas prati plava svetlost koju verovali ili ne emituju jednoćelijski organizmi.

(old_image)

Sveti bazen, Turska

Turska se može pohvaliti i "Svetim bazenom". U dubinama ovog bazena nalaze se ruševine istorijskog grada Hierapolisa. Prirodni dotok kalcijuma osvežava bazen i održava temperaturu.

Pamukkale Pools, Turska

Turski Pamukale bazeni, su čudo prirode koje će vas sigurno osvojiti belim terasama. Svetle boje kalcijuma i vapnenca čine utisak polica u vodi. Bazen je bogat i mineralima pa je i lekovit.

(old_image)

The Library Blood-Red Pool, Koh Samui, Tajland

Tajlandski "Krvavi bazen" nadaleko je poznat po svojoj crvenoj boji vode. Iz ovog bazena ipak nećete izaći crveni jer je za boju odgovorna kombinacija crvenih, žutih i narančastih pločica bazena.

(old_image)

Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonezija

U sklopu visećih vrtova Ubud na Baliju nalaze se i impresivni bazeni koji se ipak ne preporučuju onima koji se boje visine. Kupanje sa pogledom na predivne vrtove.

(old_image)

Umaid Bhawan Palace Zodiac Pool, Indija

U sklopu indijske luksuzne Umaid Bhawan Palace nalazi se podzemni bazen Zodiak. Bazen je prekriven zlatnim pločicama koje na dnu prikazuju 12 znakova Zodijaka.

(old_image)

Pogledajte još