KAD FITILJ DOGORI: Kako se ponašaju znaci Zodijaka kada su ljuti?

Dok jedni horoskopski znakovi imaju kratak fitilj, drugi će čak i u ljutnji pristupati staloženo. Otkrijte u nastavku teksta kakav je koji znak kada pobesni.

Ovan

Ovaj znak ne besni, on je stihija. Stoga, bežite od njega kada pobesni. Sačekajte da se smiri, pa tek onda razgovarajte. Ovnovi važe za bebe Zodijaka, oni eksplodiraju, a da ne misle kako će to uticati na druge. Oni nisu ti koji će skrivati svoje emocije, bile one pozitivne ili negativne.

Moć njihovog besa je velika, ali brzo će nestati ako druga strana ostane smirena i ne reaguje. Nakon toga, Ovan se obično oseća loše, ali to ga neće sprečiti drugi put.

Bik

S Bikom imate mali prostor za brzo delovanje, oni brzo pokažu žaljenje, to vas može spasiti od besa. Ako se ovaj znak ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilno. Najpre će biti tihi i hladniji, ali ako ne reagujete, mogu da ekspolidiraju od besa, toliko da su u stanju da bacaju stvari, viču, vređaju i prete.

Olakšavajuća okolnost je što njima treba zaista puno da se naljute.

Blizanci

Ovaj znak će vikati na vas kada je ljut. Samo stojte tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je da ne odgovarate, samo ćete se uplesti u svađu.

Budući da Blizanci vole da pričaju, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube reči, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu da budu i smireni, a tada će vam zadati hirurški precizan i bolan najniži udarac.

Rak

Ljutnja se kod Rakova polako gradi, a definitivno zavisi od toga koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Izvinite se i neko vreme vodite računa da ga ne uvredite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopaće sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas precrta proglašavajući vas najvećim neprijateljem.

Lav

Kad se Lav naljuti, oni ide korak dalje od ljutnje i završi u napadu besa. Što glasnije i intenzivnije viču, oni se bolje osećaju. Njihova taktika je napadačka, ne misle o tuđim osećajima ni efektu svojih reči. Iako je vrlo verovatno da će vam oprostiti to s čime ste ih već naljutili, ne očekujte da će se posle izviniti za svoje ponašanje, jer su preponosni,pogotovo ako su uvređeni.

Devica

Pripadnicima ovog znaka nije naročito prijatno da iskažu gnev, te ga zadržavaju koliko god mogu zbog čega imaju brojne probavne tegobe. Oni si u stanju tako vešto da ćute i suzdržavatju se govoreći da je sve u redu. Obično se kod njih ne radi o tome šta se dogodilo malopre, već uzrok leži u dalekoj prošlosti. Tada zbog razočarenja mogu da plaču i lupaju vratima.

Vaga

Ne postoji stvar na svetu koju Vaga ne podnosi više od sukoba, a upravo zato će se ljuta Vaga zajapuriti, zacrveneti i stiskati zube. Ako odluče da je njihov bes sasvim opravdan, ponašaće se ekstremno iracionalno. Na kraju svega, verovaće da ni u čemu nisu pogrešile i vrlo verovatno će se ljutiti još danima, uzevši sebi za pravo da vas kazne.

Škorpija

Njihov besni pogled poslaće vam trnce niz kičmu, a stvari koje će im izlaziti iz usta zvuče kao da su iz psihopatskog filma - brutalne. Škorpije nije lako izbaciti iz takta, ali ako se to dogodi - pazite se. Oni nisu znak koji lako i brzo oprašta, te oni nikad ništa ne mogu "samo da puste" ako su se već naljutili.

Strelac

U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim emiocijama. Napadaće vas bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plakanja. Ipak, kada jednom iskažu svoj stav, oni ga ne menjaju, a potrebno im je puno uveravanja da pređu preko tuđih uvreda i oproste. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarac

Jarčevi svađu shvataju vrlo ozbiljno i obično je ne izražavaju sve dok neko zaista ne pređe njihove granice. Mogu da razbiju ono što im se nađe pri ruci, ali pre će lupiti sa svojom rukom nego s nekom stvari. Sasuće vam u lice sve negativno o vama u lice, a vi ćete ostati zatečeni. U stanju su da šokiraju sve oko sebe svojim besom.

Vodolija

Kada su ljiuti, Vodolije će najpre zaćutati i prestati da priča s vama. Tada će se osamiti. Najbolje je da pokušate da ih ignorišete dok sami sebe ne smire. Ako to ne mogu, nema vam pomoći i slušaćete ih satima u kojima ćete se osećati kao na mučilištu. Budući da su poprilično smireni, ove situacije su retke.

Ribe

Pripadnici ovog znaka obično su previše osetljivi, a kako ne vole da njihovi osećaji budu povređeni, trude se da to ne rade ni drugima. Ipak, ako izgube živce, prirediće vam pomalo teatralne scene i tražće samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah da izglade situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi. Ali, kako tuđe komentare često doživljavaju kao sopstvenu kritiku, to im je način da izbalansiraju odnos.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.