Kako se Filip Cepter brčka po Jadranu

Plovilo vredno 30 miliona evra trenutno je, kako piše "Blic" u luci u Šibeniku.

Ekskluzivna jahta privukla je pažnju lokalnog stanovništva,a Cepterova jahta sapada u red jedne od najuređenijih jahti ovog tipa. Enterijer je urađen u specifičnom pop-art stilu, koža, oslikane tkanine i plemenito drvo osnovni su materijali koji su korišćeni u opremanju velikog salona, četiri kabine za goste i dva apartmana na gornjoj od ukupno tri brodske palube. čine ovu jahtu.

Kako piše "Blic" u ovom luksuzu uživaju i Cepterovi gosti iz evropskog i svetskog džet-seta.

Cepterova jahta građena je i dovršena u brodogradilištu u Šibeniku, duga je 50 metara, a na prvu plovidbu krenula je tek nedavno, godinu dana kasnije od prvobitne najave. Filip Cepter je ugostio novinare hrvatskog "Jutarnjeg lista" na jednoj od prvih plovidbi.

- Hrvatski jadran probudio je u meni jednu sasvim novu strast. Strast za odmorom i uživanjem, ali i biznisom u smislu proizvoda koji pretpostavlja takav način života. Stoga brodogradnja iz moje trenutne vizure deluje kao vrhunsko poslovno dostignuće. Brod na kojem danas sedimo tek je prvi koji smo proizveli. Nakon spoznaje koliko je manjkavosti prisutno u tom segmentu na ovom području, ali ipak svesni postojećeg potencijala, odlučili smo da nastavimo s izradom luksuznih jahti. Sledeću bi trebalo da počnemo da gradimo već za tri meseca. Planiramo da je završimo već za godinu i po - izjavio je Cepter za "Jutarnji list“.

Cepter je rekao da će bez obzira da li će se potencijalni kupci pojave ili ne, nastaviti s pravljenjem luksuznih jahti, jer je to poduhvat koji finansira iz svog džepa.

Ploveća vila dugačka je čak 50 metara

- Kao i avioni moje "ZeptAir" kompanije, "JoyMe" se enterijerom, eksterijerom i tehnološki razlikuje od svega što konkurencija nudi - istakao je ovaj biznismen.

Na najvišoj etaži jahte nalazi se komandni most, a na vrhu je 90 kvadratnih metara prostora za sunčanje sa džakuzijem, šankom i ležaljkama. Na glavnoj palubi je smešten veliki salon sa barom i četiri apartmana za goste, ali ni to nije sve.

Na etaži u visini mora je krmena platforma sa prostorom za sunčanje, teretana sa saunom, soba za kromoterapiju i mini ronilački centar.

Ili što bi neki rekli "ima se može se"...

Pogledajte još