Kristijan Golubović pokušao samoubistvo u zatvoru

Tragediju su sprečili zatvorski čuvari, a lekari su utvrdili da su povrede površinske i da nema potrebe da Golubović bude prebačen na bolničko lečenje.

On je osuđen u decembru prošle godine zbog preprodaje heroina, a kako “Press“ saznaje, incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka.

“Kristijan Golubović je polomio “bikov" plastični žilet. Oštricama je počeo sebe da seče po rukama“, istakao je sagovornik lista, i dodao da su samoubistvo sprečili čuvari koji su obilazili pritvorenike.

Zatvorski čuvari pogledali su u njegovu ćeliju i videli ga kako se seče. Utrčali su, savladali ga i sprečili dalje samopovređivanje. Sebi je naneo povrede na podlakticama obe ruke, ukupno deset posekotina. Na sreću, povrede su površinske i nisu opasne po život. Lekari su mu previli ruke.

Kristijan nije prebačen na bolničko lečenje, već je ostao u svojoj ćeliji, ali će sada biti pod strožim nadzorom čuvara.

Inače, ovo je njegov drugi pokušaj samoubistva u pritvoru, jer je nakon hapšenja u januaru 2010. godine u policijskom pritvoru u stanici na Bulevaru despota Stefana pokušao da se obesi o zatvorsko ćebe. Tada je, navodno, Golubovića pogodilo to što mu je uhapšena majka Milanka (60) na sve njegove pozive poručila: "Bolje da sam abortirala nego tebe što sam rodila". Srećom, spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji čuvara, piše "Press."

"Kristijan je zatražio dodatno ćebe jer mu je bilo hladno i kolege su mu izašle u susret. Sve je izgledalo normalno, dok u jednom trenutku stražari nisu čuli lupanje o vrata i zidove. Odmah su dotrčali i ugledali Kristijana kako rita nogama, bio je skroz nadutog lica, bez vazduha, praktično na samrti! Da su kolege zakasnile samo desetak sekundi, mislim da mu ne bi bilo spasa", rekao je tada izvor iz policije.

Pogledajte još