Web Fest .ME 2011

Web Fest .ME je najveći regionalni internet festival posvećen razvoju regionalnog interneta, kroz edukaciju, dodele priznanja, promociju kvalitetnog i zanimljivog sadržaja na internetu i pružanje podrške web projektima koji mogu uticati pozitivno, ne samo na digitalno društvo, već na društvo u celini.

Web Fest je sačinjen o dva ključna dela: konferencije i takmičenja

Web Fest konferencija
će u 2011. godini biti najveći regionalni događaj ovog tipa, zahvaljujući prisustvu superzvezda interneta, poput Meta Mulenvega, osnivača WordPress-a, i Tonija Konrada, autora about.me i investitora iz Silicijumske doline, kao i brojnih drugih zvezda.

Konferencija se održava 22. i 23. septembra 2011. godine u hotelu Splendid u Budvi.

Web Fest .ME 2011 takmičenje

Takmičenje za cilj ima da istakne kvalitetan sadržaj na internetu, kao i da navede ostale, koji nisu trijumfovali, da se unapređuju.

Žiri sačinjen od preko 30 članova, među kojima su web dizajneri, programeri, novinari, marketinški menadžeri i drugi uticajni ljudi web-a, biraju najbolje sajtove u 20 različitih kategorija: informativni, sportski, sajtovi za mobilne platforme, e-prava... Takođe, oni biraju i osvajača Grand Prix-a, pobednika Web Festa.

Jedan Grand Prix dodeliće publika javnim glasanjem na web sajtu na adresi www.webfest.me.

Pogledajte još