Eurobank Direktna opremila kabinet srednje Ekonomsko-trgovinske škole u Staroj Pazovi

Eurobank Direktna realizovala je dvanaestu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta "Škola kao nacrtana za Vas" u srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Vuk Karadžić" u Staroj Pazovi. Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici "Eurobank Direktna Veliko srce" i klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Na ovaj način, Ekonomsko-trgovinskoj školi u Staroj Pazovi obezbeđena je računarska i druga neophodna oprema za kabinet u vrednosti većoj od 650.000 dinara.

U novoformiranom kabinetu za virtuelna preduzeća odvijaće sei finansijsko računovodstvena, kao i administrativna obuka učenika, a nastavni procesi će biti lakši, zanimljiviji i interaktivniji.

- Ponosni smo što imamo priliku da realizujemo novu donaciju u srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi u Staroj Pazovi. Uz podršku Ministarstva prosvete kao i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice 'Eurobank Direktna Veliko srce', ovoj školi smo obezbedili neophodnu računarsku opremu u vrednosti većoj od 650.000 dinara. Kroz projekat 'Škola kao nacrtana za Vas' Banka kontinuirano ulaže u mlade ljude, težeći da na najbolji način doprinese njihovom obrazovanju. Do sada je u okviru projekta opremljeno 12 računarskih kabineta, čime je više od 5.000 srednjoškolaca dobilo bolje uslove za učenje - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Foto: Promo

- Zahvalni smo Eurobank Direktna, koja je kao društveno odgovorna kompanija odlučila da ulaže u opremanje i modernizaciju ekonomskih škola širom Srbije. Veoma je važno što će sada i Ekonomsko-trgovinska škola u Staroj Pazovi dobiti računarsku opremu za novi kabinet za virtuelna preduzeća. Učenici će imati još bolje uslove za učenje i obuku i biće spremniji za tržište rada - rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

Sa željom da đacima približi raznovrsne kulturne sadržaje, Banka je, u saradnji sa "Domom Jevrema Grujića", Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula edukativni program "Putujući muzej". Učenici imaju priliku da se, kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja, upoznaju sa srpskom istorijom i kulturom i različitim umetničkim veštinama.

Za četiri godine koliko se sprovodi društveno-odgovorni projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas", opremljeno je 12 računarskih kabineta, u deset gradova Srbije, a za te svrhe izdvojeno je više od 10 miliona dinara.

Foto: Promo

MasterCard kartica "Eurobank Direktna Veliko srce" je kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta. Kontinuiranim korišćenjem Eurobank Direktna Veliko srce kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još