Protest turiste iz BiH institucijama Hrvatske

ZAGREB, 03. avgust 2011 - "Molim Vas da prenesete izraze naše duboke zahvalnosti MORH za krasan ugođaj koji nam od jutros, 2. avgusta, priređuju helikopteri MI-8 iz baze preko puta Čiova leteći na pedesetak metara iznad naših glava, tik uz obalu s visećim teretom od oko tone, tone i po", naveo je on, a prenosi Jutarnji list.

U pismu upućenom mejlom na adrese nekoliko državnih institucija u Hrvatskoj, Avkić, koji je diplomirani inženjer, zahvalio se i za "prekrasan cvrkut helikopterskih motora i rotora od 5.000 konjskih snaga, koji izaziva treperenje naših zadivljenih srca".

"Naravno da bi odluka za odlazak na neki od poligona za vežbu pilota u nošenju tereta u školskom krugu u unutrašnjosti lišila nas, koji smo došli pobeći od dosadne tišine radnih mesta, ovako divnog ugođaja kome prisustvujemo od jutros, pa evo skoro u podne", istakao je on.

"Molim Vas da plač beba ne shvatate kao naše negodovanje nego kao izraz sreće tih malih i neukih bića zbog ovog, efektnog, dela turističke ponude", istakao je Avkić.

Jutarnji list piše da je Akvić padobranac i višegodiši instuktor padobranstva, sa više od 1.500 skokova, da pilotira i paraglajderom, na kome izvodi akrobatske letove.

Na Avkićevu "zahvalnost" reagovalo je Ministarstvo odbrane, koje je helikopterske letove iznad plaže opravdalo vežbom protivpožarnih snaga u realnim uslovima, "pri čemu su umesto vedra s vodom imali vežbovni teret".

Upućujući izvinjenje Avkiću i njegovoj porodici zbog buke, Ministarstvo odbrane je izrazilo nadu da će on da uvaži koliku korist helikopteri i njegove posade čine danonoćno za sve hrvatske građane ali i turiste, i čijim su akcijama spašeni brojni životi.

(FoNet)

Pogledajte još