Željko Mitrović najavio "rat" hrvatskim "proizvodima"

Željko Mitrović je za sada samo emisiju posvetio svojoj nameri da se osveti hrvatskoj državi zbog jahte koju mu je otela. Ali je, kako rekao, spreman da život posveti naplaćivanju...

U Mitrovićevoj izjavi koju prenosi "Pink", navodi se da su među tačkama sutrašnjeg dnevnog reda sednice Upravnog odbora "ukidanje hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije".

"Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Takođe, više nikada nećemo biti u prilici da zataškavamo incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj", piše u saopštenju.

Mitrović je istakao da će se "tek posvetiti" pitanju privredne razmene i razmene u kulturi Hrvatske i Srbije, izrazivši uverenje da njegova kompanija ima "dovoljno medijske snage kako bi se uspostavio bolji balans u kategoriji spoljno-trgovinskog debalansa između Srbije i Hrvatske".

"Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj, da za vreme vlasti (premijerke) gospođe Jadranke (Kosor), moja noga neće više kročiti tamo...", naveo je Mitrović.

Jahta zbog koje se najavljuje ovaj "rat" dugačka je 32 metra,ima šest kabina na dve palube, kupljena je 2007. i veruje se da je plaćena oko deset miliona evra.

Ovo plovilo vredno patriotskog cunamija zaplenjeno je u hrvatskim vodama septembra 2010. godine zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu. Moglo bi se reći da je mala proceduralna graška trebalo Mitrovića da košta 2 miliona evra ili oduzima nja jahte.

Pošto Mitrović nije želeo da plati dva miliona evra, ove nedelje je hrvatska carinska uprava preko Jutarnjeg lista oglasila njenu prodaju, sa početnom cenom od oko tri miliona evra.

Mitrović je danas ocenio da se "radi o klasičnoj otimačini srpske imovine". On je podrobno objasnio zašto i kako, ali vas mi ne bismo dalje zamarali. Jer, šta reći na citat" otimačina srpske imovine". da li je jahta narodna - tj. srpska?

Verovatno je tačno da su mu namestili.

Sigurno je tačno da je oteto - prokleto. Ali o tome svi redom treba da vode računa. I u Srbiji i u Hrvatskoj.

I da se patriotizam ne budi samo kad je lični interes i lična jahta u pitanju.

"Trudio sam se da unapređujem odnose Hrvatske i Srbije", rekao je Mitrović. I to je tačno. Da li je bilo profitabilno ili ne? Pa, sad verovatno zna odgovor.

Pogledajte još