En Hatavej: Osećala sam se kao da me je neko udario u stomak!

Iako već iza sebe ima veliki holivudski uspeh, kao i uspeh na Brodveju, mlada glumica En Hatavej ("Planina Broukbek", "Đavo nosi Pradu", "Dan zaljubljenih", "Alisa u zemlji čuda" i, najsvežiji, "Ljubav i drugi stimulansi") našla se, kako sama kaže, pred ozbiljnim zadatkom u romantičnoj drami "Jedan dan" danske rediteljke Lone Šefrig ("An Education").

En za najnovije izdanje magazina "Marie Claire" o uzbuđenju kada je dobila ulogu u ekranizovanju bestselera Dejvida Nikolsa kaže sledeće:

- Bilo je mnogo razloga za reći "ne" ovoj ulozi. Prvo, mislila sam da neću moći da je odigram. Drugo, bila sam veoma nervozna oko jorkširskog akcenta - kaže En pred premijeru filma (19. avgust u SAD) ističući da je prestravljena od reakcije fanova ovog romana.

FOTO GALERIJA: En Hatavej u foto editorijalu magazina "Marie Claire"

Pazeći da ne otkrije previše, En priča o dramatičnoj završnici filma:

- Bukvalno sam mislila da sam pogrešno pročitala. Osećala sam se kao da me je neko udario u stomak. Plakala sam i borila se za vazduh. Veoma malo filmova se iskreno bavi ljubavlju.

En je u filmu "Jedan dan" sigurno imala snažnu podršku u borbi protiv nesigurnosti od svog filmskog partnera, sjajnog talenta - Džima Stardžisa ("21", "Across the Universe").

TREJLER: Jedan dan

Film "Jedan dan", poput Nikolsovog romana koji je dobio odlične kritike, može se opisati jednom rečenicom: "Možete provesti ceo život ne shvatajući da vam je ono za čim oduvek tragate sve vreme pred očima."

Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo da li su En i Džim uspeli da budu Ema i Dekster kakve očekujemo od njih...

Pogledajte još