Remi Partizana, ništa od Lige šampiona

Prvak Belgije slavio je u prvoj utakmici, 26. jula u Genku, sa 2:1.

Partizan je poveo golom Nemanje Tomića u 40. minutu, a izjednačio je Jele Fosen iz penala u 57. Jedanaesterac je dosuđen zbog neopreznog igranja rukom Aleksandra Miljkovića u kaznenom prostoru.

Na stadionu je bilo oko 30.000 gledalaca, a Genk je imao podršku od nekoliko desetina svojih navijača, smeštenih u delu za goste na severnoj tribini.

Partizan će takmičenje na međunarodnoj sceni nastaviti učešćem u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Žreb za tu rundu održaće se u petak u Nionu.

Crno-beli su bolju igru u prvom poluvremenu realizovali akcijom u 40. minutu, kada je Eduardo prošao po levoj strani i centrirao po zemlji, a Tomić, koji je bio strelac i u prvom meču, pogodio mrežu sa 15 metara.

Prethodno je loptu propustio Marko Šćepović, međutim zakasnio je Zvonimir Vukić, pa je ona došla do Tomića.

Čini se da je posle šuta fudbalera Partizana lopta zakačila protivničkog igrača Danijela Pudila i tako prevarila mađarskog golmana Lasla Koteleša.

Domaći tim je od početka meča igrao ofanzivno i prvu šansu imao već u drugom minutu, kada je izblokiran snažan šut Šćepovića sa 12 metara.

Genk je u 10. minutu mogao da povede, kada je dosuđen indirektan udarac na samo šest metara od gola Partizana, jer je Vladimir Stojković uhvatio loptu u ruke posle povratnog dodavanja Kamare sa polovine terena.

Šut Danijela Tožera je, međutim, na gol liniji izblokirao Vladimir Volkov.

Crno-beli su uzvratili pokušajima glavom Zvonimira Vukića i Eduarda, u 27. i 32. minutu i šutem Tomića sa skoro 30 metara.

Blizu pogotka Partizan je bio i u 37. minutu, kada je Vladimir Volkov želeo da centrira sa leve strane, a pogodio je stativu.

U 48. minutu domaćin je uspeo da postigne drugi gol, ali je on poništen zbog prekršaja Ivana Ivanova nad golmanom Genka. Bugarin je zatresao mrežu pošto se lopta odbila od prečke posle šuta glavom Šćepovića.

Igrači Genka posle izjednačujućeg gola stvorili su još nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila za Izraelca Ejlaniva Bardu u 71. minutu kada je njegov šut sa nekoliko metara odbranio Stojković.

U finišu meča Partizan je mogao da izbori produžetke, kada je Lazar Marković u 82. minutu uspeo da sa šest metara prebaci istrčalog Koteleša, ali je loptu sa skoro gol linije uspeo da izbaci Nadson.

Nezadovoljni navijači domaćeg tima po završetku meča upaljačima i metalnim novcem gađali su sudiju Manuela de Souzu iz Portugala.

Žreb za narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u petak u Nionu. Prve utakmice četvrtog kola igraće se 16. i 17. avgusta, a revanši 23. i 24. avgusta.

Stadion: Partizana, Gledalaca: 30.000, Sudija: Manuel de Souza (Portugal)
Strelci: Tomić u 40. za Partizan, Fosen u 58. minutu iz penala za Genk.
Žuti kartoni: Miljković, Vukić (Partizan), Vanden Bore, Barda (Genk).

Partizan: Stojković, Miljković, Volkov, Rnić, Ivanov, Kamara, Tomić (od 51. Babić), Vukić, Ilić (od 86. Ninković), Eduardo, Šćepović (od 77. Marković).
Genk:
Koteleš, Vanden Bore, Nadson, Jonelej, Tozer, Hubert, Pudil, De Brojn, Dursvel, Fosen (od 68. Barda), Ogunjinmi (od 86. Kenedi).


Rezultati revanš mečeva 3. kola kvalifikacija za LŠ:

RUBIN - Dinamo Kijev 2:1 (prvi meč 2:0)
MALME - Glazgov Rendžers 1:1 (1:0)
Vasluj - TVENTE 0:0 (0:2)
Slovan Bratislava - APOEL 0:2 (0:0)
PLZEN - Rozenborg 3:2 (1:0)
CIRIH - Standard 1:0 (1:1)
VISLA KRAKOV - Liteks 3:1 (2:1)
ŠTURM - Zestafoni 1:0 (1:1)
Maribor - MAKABI HAIFA 1:1 (1:2)
DINAMO ZAGREB - Helsinki 1:0 (2:1)
Partizan - GENK 1:1 (1:2)
Trabzonspor - BENFIKA 1:1 (0:2)

Juče:

BATE BORISOV
- Ekranas 3:1 (0:0)
Panatinaikos - ODENSE 3:4 (1:1)
Šamrok - KOPENHAGEN 0:2 (0:1)

Beta

Pogledajte još