U prodavnice stigao šećer iz Robnih rezervi

BEOGRAD, 4. avgusta 2011. (Beta) - Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, od četvrtka se može kupovati u Tempu, Maksiju i Idei u Beogradu, a od petka i u drugim trgovinskim objektima širom Srbije.

Direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić kazao je u četvrtak novinarima da je do sada trgovinama u Srbiji isporučeno oko 2.700 tona šećera iz robnih rezervi.

Tasić je naglasio da prema odluci Vlade Srbije, trgovinama u Srbiji u naredna dva meseca treba da bude isporučeno ukupno 6.000 tona šećera iz robnih rezervi, odnosno po 3.000 tona šećera mesečno.

"U Direkciji za robne rezerve svakog dana se intrenzivno potpisuju ugovori sa trgovinama i trenutno imamo spisak iz Ministarstva trgovine od oko 200 trgovaca koji imaju ukupno oko 2.500 maloprodajnih objekata kojima treba da se isporuči šećer", kazao je on.

Viši predsednik Deleze grupe za Srbiju Miloš Ristić kazao je novinarima da je ta kompanija ugovorila sa robnim rezervama da preuzme ukupno 500 tona šećera i da je do sada preuzela 80 tona te namirnice.

Pogledajte još