Predsednici opština pozvali na strpljenje i miran protest

RUDARE, 5. avgusta 2011. (Beta) - Čelnici opština na severu Kosova pozvali su u petak okupljene na barikadama u mestu Rudare na strpljenje i miran protest.

Srbi na severu Kosova nastavili su da organizuju barikade na putevima ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, jer dogovor o prevazilaženju krize još nije postignut.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković preneo je okupljenima na Rudaru da mu je sinoć komandant Kfora Erhard Biler rekao da na barikadama sede kriminalci. "Rekao sam mu da to nije istina i da ovde sedi narod koji se bori za svoja legitimna prava", rekao je Nedeljković.

On je apelovao na državni vrh Srbije i pregovorački tim Beograda za koje je, kako je naveo, zna da su na stalnoj vezi sa SAD i EU, da ostanu istrajni na ispunjenju srpskih zahteva.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić posebno se osvrnuo na dezinformacije kojih je u poslednje vreme, naveo je, sve više, a jedna od njih i da je lokalno rukovodstvo u svadji. "Ja ovde pred vama odgovorno tvrdim da to nije tačno i da nema te sile koja u ovoj situaciji može posvadjati rukovodioce opština na severu i načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga", rekao je Ristić.

"Nećemo nikoga voditi u rat, nećemo nikoga voditi u smrt, ali ćemo istrajati u našoj pravednoj borbi", kazao je Ristić.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.