Zetovijada u Prijepolju

PRIJEPOLJE, 6. avgusta 2011. (Beta) - U okviru višednevne manifestacije "Limski darovi", u Prijepolju se u subotu sedmi put bira najbolji zet.

"Potrebno je da se nedvosmisleno i u kontinuitetu pokazuje vezanost za Prijepolje", rekao je agenciji Beta Milan Cmiljanović, predsednik Društva "Limski darovi", koje je inicijator jedinstvene manifestacije.

Poseban žiri tokom godine prati koliko redovno zetovi dolaze u grad svojih supruga, kao i odanost rodbini, a na ceni je i umešnost u kućnim poslovima, dodao je Cmiljanović.

"Imamo 12 kandidatura. Predloženi su zetovi iz Loznice, Beograda, Novog Sada, Valjeva, Berana, te iz BiH i Nemacke, a predlagači su udruženja Prijepoljaca, rodbina, tazbina", kazao je Cmiljanović.

Danas se, uz najboljeg zeta, u Prijepolju bira i majstorski tim u spravljanju riblje čorbe od limske ribe. Primamljive nagrade privukle su nekoliko desetina ekipa.

Prva nagrada je 800 evra, a bira se i najlošija riblja čorba čiji kulinari dobijaju kotlić kako bi imali osnovni pribor za usavršavanje do narednih "Limskih darova".

Pogledajte još