ČUDESNO TROPSKO VOĆE: Kakadu šljiva zvanično ima najviše vitamina C

Voće najbogatije vitaminom C za ovu godinu nadmašilo je acerolu, guavu, pomorandžu i bobice. Kakadu šljiva je sa do 5300 mg vitamina C na 100 g pravo blago! Ovo znači da je 100 puta bogatija vitaminom C od pomorandže, potiče iz Australije, a ukus je sočan i pomalo opor. Sa snažnim antioksidativnim efektom, ova namirnica puna je minerala, vlakana i hranljivih materija. Porcija kakadu šljive ujutro kad se probudite za vitaminski doručak ili, u slučaju žudnje za hranom, popodne uveliko pokriva naše dnevne potrebe za vitaminom C. U nastavku otkrijte sve njene dobrobiti za mršavljenje i lepotu...

Ovo slatko i pomalo oporo voće odličan je saveznik za mršavljenje i negovanje za sve dame koje vole da su pune energije, blistavog tena i u dobroj formi.

Kada se kakadu šljiva jede sirova, u kompotu ili pije sok nema potreba da brojimo kalorije, jer joj brojke idu u prilog – 70 kalorija na 100 g (20 kalorija više od jabuke). Ovo voće je nam daje energiju u trenucima zimske opuštenosti, ali pomaže u održavanju vitke i zategnute linije!

Za održavanje zdravog tena, kakadu šljiva je neizostavan sastojak svih kozmetičkih etiketa u ovom trenutku, koje nude obogaćene serume i ulja za zatezanje lica, podmlađivanje i posvetljivanje naše kože. Osim toga, ovo voće je delotvorna zaštita od sunca. Preparati sa kakadu šljivom sadrže prirodne i snažne antioksidanse koji štite kožu. Za sve one koji traže čudotvornu formulu za sprečavanje prvih znakova starenja, kakadu šljiva je vaše čudesno voće!

Izvor: City Magazine
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još