Žučna rasprava na konferenciji za novinare u Vladi

BEOGRAD, 27. marta 2008. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić žestoko je u četvrtak pred novinarima izvređao ministra ekonomije Mlađana Dinkića, što je izazvalo opštu pometnju i svađu među ministrima na konferenciji za štampu posle sednice Vlade.

Dinkić je na konferenciji branio stav ministara iz redova G17 plus i Demokratske stranke da ne treba započeti radove na autoputu Horgoš-Požega jer bi to štetilo građanima Srbije. Takav stav je, međutim, naljutio Ilića, čije ministarstvo stoji iza projekta.

"Meni je jako ružno kada najbolji ministar finansija sveta priča gluposti. Ja nisam finansijer, ali samo slušati gluposti... Muka mi je", rekao je Ilić.

"Gospodine Dinkiću, Vi ste tako ovde pričali kao da smo mi male Đokice", rekao je Ilić i dodao da je odrastao u građevini i da mu ne može Dinkić držati lekcije.

Dinkić je u jednom momentu zatražio da se konferencija prekine, jer je smatrao da se stvar otela kontroli. To su sprečili novinari kako bi mogli u nastavku konferencije da postave pitanja.

Pogledajte još