Na severu Kosova naizvesno i napeto

KOSOVSKA MITROVICA 7.avgust 2011. (Beta) - Protekla, trinaesta noć na severu Kosova bila je mirna, a na barikadama u Rudaru, Zupču i Leposaviću tokom noći dežurali su uglavnom muškarci.

Dok su Srbi i dalje na barikadama na putevima koji vode prema Jarinju i Brnjaku, na severu Kosova njihovi politički predstavnici obavljaju konsultacije da li će i u kojoj formi prihvatiti sporazum koji je Srbija postigla sa Kforom.

Predsednici opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečana Dragiša Milović, Zubinog Potoka Slaviša Ristić, Leposavića Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, obišli su tokom noći gradjane na barikadama. Oni su gradjane pitali za mišljenje koje će im biti dragoceno prilikom odlučivanja na zajedničkoj sednici skupština opština o sudbini sporazuma o rešenju krize na severu Kosova.

Na svim putnim pravcima, osim u Rudaru, gde je nemoguće brzo ukloniti blokade i zbog krsta koji je postavljen na sredinu puta, vozila Kfora koja za svoje baze na severu nose hranu i vodu, prolaze neometano i od početka primene tog dela dogovora nije bilo incidenata.

Zbog situacije na severu pokrajine, u opštini Zvečan odlučeno je da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 19 sati. Situacija bi se mogla oceniti kao neizvesna i napeta.

Pogledajte još